خانه کشاورز

انواع محصولات در کشاورزی

  1. مقالات کشاورزی
  2. زراعت

انواع محصولات کشاورزی

انواع محصولات در کشاورزی: چرا و چگونه طبقه بندی کنیم
انواع طبقه بندی انواع محصولات در کشاورزی برای دانشجویان و دانش آموزان مبحث مهمی است. مهمتر از همه، لیستی از انواع مختلف محصولات، بسته به اهداف تجاری آنها وجود دارد. گیاهان را همچنین می توان بر اساس چرخه زندگی آنها طبقه بندی کرد و برنامه ریزی فعالیت های کاشت و برداشت را برای کشاورزان آسان تر می کند. گروه جدیدی از ارگانیسم‌های اصلاح‌شده ژنتیکی اخیراً جایگاهی اساسی در میان انواع محصولات کشاورزی پیدا کرده‌اند و به دسترسی بیشتر غذا کمک می‌کنند و در عین حال اثرات منفی زیست‌محیطی نیز دارند.
کشاورزان همیشه باید ویژگی های انواع مختلف محصولات را در هنگام انتخاب نوع کاشت و برنامه ریزی برای فعالیت های کشاورزی خود در نظر بگیرند. فن آوری مدرن به ویژه برای طبقه بندی و مدیریت انواع گیاهان در مقیاس بزرگ مفید خواهد بود.

انواع محصولات بر اساس کاربرد آنها

این لیست از انواع محصولات به جای اینکه یک طبقه بندی علمی دقیق از گیاهان باشد، کاربردها و ارزش اقتصادی آنها را توصیف می کند. بر اساس کاربرد مورد نظر، 6 نوع محصول وجود دارد: غذایی، علوفه ای، الیافی، روغنی، زینتی و صنعتی.

محصولات غذایی

گیاهان غذایی از نظر تاریخی اولین گیاهانی بودند که برداشت و کشت شدند. آنها برای مصرف انسان رشد می کنند. گیاهان غذایی، به ویژه غلات، از اهمیت استراتژیک برخوردار هستند. در عین حال، کشاورزان باید در نظر داشته باشند که در حالی که کشت گیاهان غذایی صنعتی فواید زیادی دارد، اما می‌تواند پیامدهای زیست‌محیطی منفی مانند انتشار گازهای گلخانه‌ای (GHG) داشته باشد.
در زیر انواع محصولات غذایی ذکر شده است.
غلات: گندم، برنج، جو، ارزن، جو دوسر، چاودار، سورگوم و غیره. غلات منبع غنی نشاسته، پروتئین، فیبر غذایی و مواد مغذی هستند و بخشی جدایی ناپذیر از رژیم غذایی روزانه هستند. به طور خاص، ذرت، برنج و گندم بیشترین کالری و پروتئین مصرفی را در کشورهای در حال توسعه تامین می کنند.
تأثیر قابل توجهی از نوع محصول بر انتشار اکسید نیتروژن وجود دارد. با بیش از 1.2 میلیارد تن متریک
  ذرت تولید شده مهمترین غله است و در عین حال منبع اصلی انتشار گازهای گلخانه ای از کشاورزی نیز می باشد. در درجه اول، فعالیت های کشاورزی مرتبط با رشد ذرت به روش های زیر به انتشار N2O کمک می کند: استفاده بیش از حد از کود و کودهای مصنوعی. کشت گیاهان تثبیت کننده نیتروژن؛ زهکشی ناکافی، افزایش اشباع خاک؛ خاک ورزی، آزادسازی بقایای نیتروژن؛ آبیاری بیش از حد
دانه ها شامل انواع مختلفی از محصولات زراعی مانند غلات، آجیل، حبوبات و برخی ادویه جات هستند. دانه ها سرشار از فیبر، چربی، ویتامین، مواد معدنی و آنتی اکسیدان هستند.

محصولات غذایی

میوه ها: سیب و گلابی، مرکبات، میوه های هسته دار، میوه های گرمسیری و عجیب و غریب، انواع توت ها و انواع دیگر. میوه ها حاوی مقدار زیادی فیبر رژیمی، ویتامین ها، مواد معدنی و آنتی اکسیدان ها مانند فلاونوئیدها هستند که باعث سلامتی می شوند.
سبزیجات سرشار از آب و کم کالری هستند. آنها همچنین سرشار از فیبر غذایی، آنتی اکسیدان ها، مواد معدنی و ویتامین ها (به ویژه A و C) هستند. انواع مختلفی از محصولات گیاهی وجود دارد:
  • سبزیجات ریشه ای: چغندر، هویج، سیب زمینی شیرین، شلغم؛
  • غده ها: سیب زمینی، سیب زمینی شیرین
  • سبزیجات ساقه ای: مارچوبه، سرمه، کرفس؛
  • سبز برگ: کاهو، اسفناج، چغندر نقره؛
  • سبزیجات آلیوم یا پیاز: سیر، تره فرنگی، پیاز، موسیر؛
  • سبزیجات سر یا گل: کنگر فرنگی، کلم، گل کلم؛
  • سبزیجات خانواده خیار: کدو تنبل، خیار، کدو سبز.
ادویه ها به سه نوع تقسیم می شوند: خود ادویه ها (فلفل، زنجبیل)، دانه های ادویه و گیاهان. از ادویه جات برای افزایش طعم و عطر غذا به مقدار کم استفاده می شود. آنها حاوی اسانس ها و آلکالوئیدها هستند که به اشتها و هضم غذا کمک می کنند.

محصولات علوفه ای

محصولات علوفه ای

علوفه، یا همان خوراک، گیاهان حاوی مواد مغذی هستند که حیوانات برای رشد به آنها نیاز دارند. آنها برای مصرف دام پرورش داده می شوند و در مدیریت مراتع ضروری هستند. برخی از مهم ترین انواع محصولات علوفه ای عبارتند از: سورگوم، یونجه، جو، جو دوسر، ارزن، سویا، گندم و ذرت.
علوفه بر اساس نحوه فرآوری به دو نوع طبقه بندی می شود:
  • یونجه علوفه ای است که بریده شده، در مزرعه خشک شده و ذخیره شده است.
  • سیلو با برداشت گیاهان و نگهداری آنها در شرایطی که امکان تقسیم (تخمیر) به اسیدها را فراهم می کند، تولید می شود. انواع محصولات سیلویی شامل علف های چند ساله و یکساله و حبوبات می باشد.
با افزایش تقاضای جهانی برای گوشت، تولید علوفه به شدت افزایش یافته است. تولید بیشتر علوفه، چشم انداز کشاورزی را تغییر داده و باعث جنگل زدایی گسترده و ایجاد مراتع چرا برای دام ها شده است.

محصولات فیبری

گیاهانی که برای تولید الیاف برای منسوجات، طناب، پرکننده و کاغذ رشد می‌کنند، به عنوان یک نوع فیبر از محصولات شناخته می‌شوند. گیاهان الیافی معروف پنبه، کنف، جوت، کناف و کتان هستند. برخی از آنها چشم انداز خوبی به عنوان زیست توده کشاورزی با پتانسیل تبدیل شدن به اتانول دارند.

محصولات روغنی

به لطف پیشرفت های تکنولوژیکی در کشاورزی در قرن گذشته، گیاهان را می توان فرآوری کرد و به اجزای اصلی خود از جمله روغن تجزیه کرد. امروزه نوع روغنی محصولات دومین عامل تعیین کننده اقتصاد کشاورزی (بعد از غلات) و سومین مصرف کننده بزرگ زمین های کشاورزی است.
گیاهان ضروری این نوع عبارتند از: سویا، تخمه آفتابگردان، کلزا، کلزا و بادام زمینی. آنها سرشار از روغن، فیبرهای غذایی، پروتئین، مواد معدنی و ویتامین هستند. این نوع گیاهان به غیر از تولید روغن برای مصارف انسانی، در صنایع مختلفی از جمله صابون سازی، رنگ، روان کننده ماشین آلات، سوخت و بسیاری دیگر کاربرد دارند.
کارخانه های نفت نیز مواد اولیه تولید بیودیزل را تامین می کنند. سویا، کلزا، آفتابگردان، کاملینا و نخل منابع معمولی بیودیزل هستند. به دلیل پتانسیل بازده بالای درختان نخل، صنعت کشت روغن نخل به طور مداوم در حال گسترش است.

محصولات زینتی

گیاهانی که برای اهداف تزئینی در پارک ها، باغ ها و پروژه های طراحی محوطه سازی رشد می کنند، مربوط به نوع تزئینی هستند. پیچک، خرزهره، هالی، لاله و آزالیا از گیاهان تزئینی رایج هستند.

محصولات صنعتی

محصولات صنعتی

گیاهان صنعتی برای سود و مصارف صنعتی کشت می شوند. آنها همچنین به عنوان محصولات نقدی یا تجاری شناخته می شوند و شامل پنبه، جوت، نیشکر، چغندر قند، قهوه، چای، تنباکو، نارگیل و سویا می شوند.
همانطور که ممکن است متوجه شده باشید، یک گیاه می تواند از نظر استفاده به چندین نوع در طبقه بندی تعلق داشته باشد. به عنوان مثال، گندم و جو می توانند از انواع خوراکی یا علوفه ای باشند. نیشکر هم قند خوراکی و هم الکل را برای تولید بیواتانول فراهم می کند. البته استثناهایی هم وجود دارد. بیایید بگوییم که بیشتر گل های تزئینی به همان اندازه که زیبا هستند سمی هستند.

انواع محصولات بر اساس چرخه زندگی

هر محصول یک سری مراحل رشد گیاه را طی می کند، از جوانه زنی تا تولید بذر. طول کل تمام این مراحل، یعنی چرخه زندگی، بین گیاهان متفاوت است. بنابراین، با توجه به چرخه زندگی آنها، این نوع محصولات چیست؟ 3 نوع وجود دارد: سالانه، دو ساله و چند ساله که در ادامه به بررسی آنها خواهیم پرداخت.

گیاهان یکساله

گیاهان یک ساله یا فصلی دارای چرخه زندگی یک ساله هستند. از آنجایی که فقط بذرهای خفته می توانند از نسلی به نسل دیگر منتقل شوند، محصولاتی از نوع یکساله باید در هر فصل دوباره کاشته شوند. گوجه فرنگی، تربچه، بادمجان، نخود فرنگی، لوبیا، کدو، کاهو، خردل، آفتابگردان و غلات نمونه هایی از گیاهان یکساله هستند.

گیاهان دوسالانه

دوسالانه ها گیاهان گلدار با چرخه زندگی بیولوژیکی دو ساله (دو فصل رشد) هستند. در طول سال اول، اندام های رویشی گیاه مانند برگ، ساقه و ریشه رشد می کند. سپس گیاه وارد مرحله استراحت می شود و در فصل سرما در زیر زمین زمستان گذرانی می کند. طویل شدن ساقه، رشد گل و بذر و رسیدن در فصل رشد دوم اتفاق می افتد و پس از آن گیاه می میرد. نوع محصول دوسالانه شامل هویج، چغندر، شلغم، پیاز، کلم، جعفری و گشنیز است.

گیاهان چند ساله

محصولات چند ساله

گیاهان چند ساله گیاهانی هستند که می توانند بیش از دو فصل رشد کنند. این نوع معمولاً بخش علفی جدیدی را از سیستم ریشه قبلی موجود در فصل به فصل رشد می دهد. گیاهان چند ساله شامل درختان و درختچه هایی مانند گلابی، سیب، بادام، هلو، گردو و فندق هستند. برخی از گیاهان گلدار علفی و پوشش های زمین نیز به نوع چند ساله تعلق دارند.

ارگانیسم های اصلاح شده ژنتیکی

پیش از این، پرورش دهندگان بهترین نمونه ها را برای دادن ویژگی های مورد نظر گیاهان، مانند بهره وری بالاتر یا مقاومت در برابر انواع خاصی از بیماری ها، انتخاب می کردند. به لطف مهندسی ژنتیک، ما می توانیم چنین ویژگی هایی را بسیار سریعتر و با اطمینان بیشتر بدست آوریم. در نتیجه، یک نوع متمایز از محصولات پدید آمد: ارگانیسم های اصلاح شده ژنتیکی (GMOs) - گیاهانی که مواد ژنتیکی آنها به طور مصنوعی اصلاح شده است.
کشاورزان اکنون می توانند دانه های تراریخته را برای رشد گیاهان مقاوم در برابر انواع مختلف محرک ها خریداری کنند: بیماری ها، دمای شدید، مواد شیمیایی و غیره. به این ترتیب کشاورزان می توانند هزینه ها را به میزان قابل توجهی کاهش داده و عملکرد محصول را افزایش دهند. تنوع کاربردها برای انواع مختلف محصولات دستکاری شده ژنتیکی شگفت انگیز است:
  • بهبود تغذیه: افزایش محتوای ویتامین و پروفایل اسیدهای چرب سالم تر.
  • تحمل استرس: مقاومت در برابر دماهای شدید، خشکسالی یا شوری خاک.
  • مقاومت در برابر بیماری: افزایش مقاومت در برابر انواع مختلف پاتوژن های گیاهی مانند باکتری ها، ویروس ها و قارچ ها.
  • سوخت های زیستی: بهبود تبدیل اتانول از طریق ترکیب دیواره سلولی گیاهی اصلاح شده.
  • گیاه پالایی: توانایی گیاهان در استخراج آلاینده ها از خاک.
علیرغم مزایای بی شمار GMOs، گسترش تغییرات ژنتیکی می تواند تنوع زیستی را به شدت کاهش دهد. علاوه بر این، با مقاوم شدن گیاهان تراریخته به آفت کش ها، استفاده از مواد شیمیایی به میزان قابل توجهی افزایش می یابد. بنابراین، در حالی که کشاورزی ارگانیک معمولاً گران‌تر است، از نظر پایداری مزایای زیادی دارد.

نحوه طبقه بندی و مدیریت انواع مختلف محصولات زراعی با فناوری ماهواره

هنگام تصمیم گیری برای کاشت کدام نوع محصولات، داده های تاریخی در مورد منطقه و نیازهای هر گیاه باید در نظر گرفته شود. بعداً، پرورش دهندگان باید از روش های مختلف کشت و مدیریت مزرعه برای به حداکثر رساندن محصول استفاده کنند. فناوری های ماهواره ای، رادار و تصاویر چندطیفی به کشاورزان در انجام تمامی این وظایف کمک می کند. با استفاده از تصاویر ماهواره ای، می توانید مناطق وسیعی را تجزیه و تحلیل کنید و اطلاعات دقیقی در مورد پوشش گیاهی تاریخی و فعلی مزرعه به دست آورید.

مدیریت آبیاری

مصرف آب بر اساس نوع محصول متفاوت است. هنگامی که به داده های عملکرد تاریخی نگاه می کنید، متوجه خواهید شد که برخی از انواع گیاهان در مناطقی با سطوح رطوبت خاص، بیشتر از سایرین عملکرد دارند. آب برای رشد برنج، سویا، گندم، نیشکر، پنبه و یونجه ضروری است.
اگر آب و هوا دارای دوره های خشک است، کشاورزان باید یک سیستم آبیاری دقیق را در نظر بگیرند. این سیستم باید در تمام مراحل رشد گیاهان با مصرف حداقل منابع، رطوبت کافی را تامین کند. داده های آب و هوای تاریخی به شما امکان می دهد روندهای آب و هوایی را در یک مزرعه یا منطقه خاص مشاهده کنید، بارش و رطوبت خاک را با نیازهای گیاه مقایسه کنید و مزرعه خود را به طور موثر برای فصل رشد بعدی آماده کنید.
با پیش بینی آب و هوا با استفاده از داده های هواشناسی قابل اعتماد در کشاورزی، کشاورزان می توانند با پیش بینی بارندگی در هزینه آبیاری صرفه جویی کنند یا با پیش بینی پدیده های طبیعی آسیب رسان بالقوه مانند تگرگ یا یخبندان از مزارع خود از قبل محافظت کنند.

کنترل چرخش محصول

توالی های گیاهی (تناوب کشت) خاص برای افزایش عملکرد شناخته شده اند. بسیاری از انواع محصولات بعد از حبوبات سریعتر رشد می کنند، به عنوان مثال، زیرا حبوبات با تبدیل نیتروژن جو به شکل قابل دسترس گیاه و رهاسازی آن در زمین، به عنوان کود نیتروژن عمل می کنند. این مشاهدات منجر به توسعه چندین سیستم کشت جایگزین، از جمله کشت تک محصولی، تناوب زراعی و کشت مخلوط شد.
هر بازیگر اصلی در بخش کشاورزی (اعم از تعاونی کشاورزی، مشاور کشاورزی، یا بانکی که وام‌های کشاورزی ارائه می‌کند) می‌تواند سوابق تناوب زراعی را نگه دارد و بهره‌وری خود را تجزیه و تحلیل کند. گزارش فعالیت‌های مزرعه برنامه‌ریزی فعالیت‌های کشت، جمع‌آوری و سازمان‌دهی داده‌ها در مورد انواع گیاهان در فصول گذشته، تاریخ کاشت و برداشت و موارد دیگر را آسان می‌کند. همچنین می توانید یک نقشه بهره وری برای یک زمینه خاص در طول چندین سال ایجاد کنید. بهره وری پایین ممکن است نشان دهنده یک توالی کشت نادرست باشد، که باید در آن تجدید نظر کنید.

طبقه بندی نوع محصول

همچنین انواع راه حل های متناسب را برای شرکت های بزرگ کشاورزی ارائه شده است. یکی طبقه بندی محصول است که امکان ساخت یک نقشه نوع محصول را در یک منطقه خاص فراهم می کند. این فناوری امکان:
تعاونی های کشاورزی، بانک ها و سایر شرکت های کشاورزی برای انجام موجودی ها و ارزیابی عملکرد در مقیاس بزرگ.
شرکت‌های بیمه برای تأیید درخواست‌های غرامت با داده‌های طبقه‌بندی نوع محصول شفاف‌تر و دقیق‌تر؛
مشاوران کشاورزی برای پیگیری تناوب زراعی در مناطق جداگانه.
تامین کنندگان ورودی برای انتخاب آسانتر منابع مورد نیاز برای مدیریت کارآمد کاربری زمین با طبقه بندی دقیق نوع محصول.
کاربردهای بیشتر داده‌های ماهواره‌ای برای تعریف و مدیریت انواع محصولات شامل نظارت بر پوشش گیاهی با استفاده از شاخص‌های پوشش گیاهی NDVI، NDRE، ReCI، و MSAVI، سازمان‌دهی جستجوی مزرعه و ذخیره گزارش‌های پیش‌آگاهی، برنامه‌ریزی فعالیت‌های مزرعه‌ای و موارد دیگر است.
منبع: eos.com

تنظیمات
مطالب مرتبط
نحوه کشت گندم نحوه کشت گندم
20 میوه که خیلی مغذی هستند 20 میوه که خیلی مغذی هستند
کودها کودها
بهترین روش ها برای سمپاشی در باغ ها بهترین روش ها برای سمپاشی در باغ ها
18 نکته برای آماده سازی کمباین قبل از عملیات برداشت 18 نکته برای آماده سازی کمباین قبل از عملیات برداشت
5 گام برای کسب درآمد از فروش گیاهان 5 گام برای کسب درآمد از فروش گیاهان
کلزا کلزا
19 فایده اثبات شده گل‌ها 19 فایده اثبات شده گل‌ها
خوراک گاو گوشتی خوراک گاو گوشتی
تغذیه اصولی گاو تغذیه اصولی گاو
احداث باغ سیب احداث باغ سیب
پرورش سیب در خانه پرورش سیب در خانه
نکات فنی برای احداث گلخانه نکات فنی برای احداث گلخانه
گلخانه را به خانه ببرید گلخانه را به خانه ببرید
معایب کشت بدون خاکورزی معایب کشت بدون خاکورزی
کشت گیاهان در تابستان کشت گیاهان در تابستان

یادداشت کاربران
درج یک یادداشت :
6 + 1 = ?

سبد خرید

ورود

ثبت نام
این برنامه را نصب کن !