خانه کشاورز

نکات فنی برای احداث گلخانه

مرحله نخست
 
 اولین و مهمترین گام این است که بدانیم گلخانه یک واحد تولیدی و تجاری است. پس باید پذیرفت که هیچ تجارتی را صرففاً با اطلاعات تئوری نمی‌توان به نتیجه رساند و کسب مهارت علمی کارآموزی های جدی نیاز است. از دید پیشکسوتان فن گلخانه داری،طی دوره کارآموزی یک 1 تا 2 ساله جهت افرادی که تازه وارد می شود الزامی است.
 مرحله دوم
 
 جهت سرمایه گذاری در هر کار تجاری انجام مطالعات اقتصادی و فنی اجتناب‌ناپذیر است و عملاً نتایج طرح موردنظر راهنمای سرمایه گذار میباشد. به منظور احداث گلخانه سرمایه قابل دسترس شامل منابع بانکی و شخصی، مهارت های مدیریتی، آموزش های فردی، نوع فعالیت یا تجارت( عمده، صنعتی یا جزئی)، یاس های محیطی محصول مورد کشت، وضعیت بازار یا بازار های قابل دسترس، دسترسی به نیروی انسانی کارآمد در کافی محاسبه کلی جواهر سازی طرح از مواردی هستند که باید مورد مطالعه قرار گیرند. البته انجام مطالعات صحرایی نقشه برداری و مطالعات توپوگرافی، هواشناسی، خاک، آب، دسترسی به سوخت مطمئن دسترسی به جاده های اصلی بسیار مهم و لازم می‌باشد. هر مقدار وقت و هزینه در برآورد دقیق و تهیه طرح  مطالعاتی منطبق بر واقعیت صرف شود ارزشمند خواهد بود.
مرحله سوم 
 
فاکتور مهم دیگر در گلخانه سازه گلخانه می باشد. سازه گلخانه دارای معیارها و استانداردهای مشخصی است که در کشورهای پیشرفته تر در گلخانه کلیه سازندگان  ملزم به رعایت آن می باشد. سازه های گلخانه ای در هر اقلیم تفاوت‌هایی دارند که به طور مستقیم بر عملکرد محصول، هزینه های تولید و مدیریت گلخانه تاثیرگذار است. از آنجا که گلخانه یک موجود زنده محسوب می‌گردد و نمی‌توان صرفاً از دیدگاه معماری به آن نگاه کرد، بررسی و تحقیق در این خصوص نیازمند یک کار گروهی بین متخصصین در رشته های مختلف از جمله کشاورزی عمران مکانیک و کامپیوتر است. به هر حال در این مرحله یعنی ساخت سازه، مطالعه و مشاوره تخصصی با صاحبنظران از اهمیت ویژه ای برخوردار است.
کلیه متخصصین و صاحبنظران در امر گلخانه داری بر این عقیده هستند که ساخت صحیح و درست سازه گلخانه  ضامن دستیابی به 50 درصد از موفقیت است. این امر به طور مستقیم در مدیریت تولید محصول  و گلخانه به  دخالت دارد. مشکلاتی همچون شیوع بیماری های قارچی، افت کیفیت و کمیت محصول و کنترل آفات و مدیریت انرژی در یک گلخانه مطلوب و استاندارد قابل حل خواهد بود و در یک سازه غیر استاندارد درخصوص این مسائل با دشواری های فراوان رو به رو خواهیم شد. می شود گفت در یک گلخانه اصولی هزینه های برق، سوخت، سم و سایر  نهاده‌ها کمتر خواهد بود
مرحله چهارم 
 
مرحله آخر تجهیز گلخانه می باشد  که شامل سیستم‌های مختلف حرارتی، برودتی، آبیاری، تغذیه گیاهی و  کنترل است.   انگاری در این موارد نیز می‌تواند هزینه‌های تولید، تعمیر و نگهداری را تا 50 درصد و حتی بیشتر افزایش دهد. در صورت انتخاب یک سیستم گرمایشی بدون محاسبات تغییر ممکن است مصرف سوخت تا 40 درصد افزایش یابد ضمن اینکه می تواند با انتشار گازهای سمی خطرات جدی برای محصول ایجاد نماید. بکارگیری سیستم تهویه و سرمایش بدون بررسی جوانب فنی آنها اتلاف سرمایه و هزینه های دائمی نتیجه دیگری به دنبال نخواهد داشت. از طرفی به کارگیری درست تجهیزات و تأسیسات مورد نظر نیازمند یک سیستم کنترل خودکار می باشد تا خطاهای انسانی را به حداقل کاهش دهد و هزینه های مربوطه  در حدود قابل توجهی کاهش یابد.
بنابراین به طور خلاصه می‌توان عنوان کرد  گلخانه یک سازه با ابعاد مختلف و زنده محسوب می گردد که هر جزء آن اثرات  مستقیمی بر رشد محصول و نهایتاً کیفیت جمعیت و مدیریت محصول  دارد چه در پایان اثر خود را در افزایش سود و کاهش هزینه ها نشان خواهد داد.
 برخی از استانداردهای لازم جهت احداث گلخانه شامل حداقل مساحت پروژه سه هزار متر مربع، احداث سازه های لازم  به هم پیوسته با ارتفاع حداقل 4 متر با دریچه های سقفی و کناری به جای تونلهای کوانست، سیستم گرمایشی از نوع آب گرم به جای هوای گرم و سیستم خنک کننده( تهویه) از نوع تلفظ می باشد.

تنظیمات
مطالب مرتبط
گلخانه گلخانه
ساخت گلخانه ساخت گلخانه
محصولات گلخانه ای محصولات گلخانه ای
نیاز آبی محصول در گلخانه نیاز آبی محصول در گلخانه
گلخانه داری گلخانه داری
کشت خیار گلخانه ای کشت خیار گلخانه ای

یادداشت کاربران
درج یک یادداشت :
8 + 7 = ?

سبد خرید

ورود

ثبت نام
این برنامه را نصب کن !