خانه کشاورز

پرورش گل شمعدانی

پرورش گل شمعدانی

یکی از گل های زیبای آپارتمانی که در رنگ های شاد و زیبا وجود دارد شمعدانی است، چنانکه می دانیم گیاهان معروف به ژرانیوم باغچه ای و ژرانیوم پیچ، واریته هایی از پلارگنیوم است.در ایبن بخش آسمونی به معرفی و پرورش گل شمعدانی می پردازیم

مشخصات گل شمعدانی:

اسم علمی این گیاه Pelargonium میباشد. معمولا چند ساله بوده و ارتفاع آن ها در طبیعت در حدود یک تا 2 متر هم می رسد شمعدانی برگهای بزرگ، کرکدار و کروی دارد گل ها بزرگ و به رنگ سفید، قرمز و بنفش … و به شکل گل آذین چتر ساده روی ساقه ظاهر می شوند.

مراقبت گل شمعدانی:

این گیاه به نور زیاد، گرمای معمولی، آبیاری فراوان، رطوبت کم تا متوسط خاک قلیایی احتیاج دارد.

کود گل شمعدانی:

کود مورد نیاز شمعدانی را باید به میزان 5 گرم در لیتر، هر هفته یکبار، از اردیبهشت تا شهریور، مصرف کرد.

پرورش گل شمعدانی

خاک گل شمعدانی:

مخلوطی از خاک جنگلی ، تورب و ماسه، برای رشد و نمو گیاه شمعدانی مناسب می باشد. این خاک باید بدون ماده آهکی باشد.

ازدیاد گل شمعدانی:

انواع شمعدانی را می توانید به آسانی از اوایل تا اواخر تابستان تکثیر نمائید. قلمه های انتهایی ساقه را با یک چاقوی تیز به طول 10 سانتیمتر جدا کنید و سپس انتهای قلمه را پس از جدا کردن برگهای پایینی در پودر هورمون ریشه زایی فرو برده و در گلدانی با قطر دهانه 9 سانتیمتر، حاوی کمپوست بذر و قلمه قرار دهید

. لازم است فقط کمی، مرطوب نگهدارید. ریشه دهی قلمه شمعدانی یک ماه طول خواهد کشید. دمای محیط را در این مدت روی 18 درجه سانتیگراد تنظیم کنید. زمانی که ریشه ها رشد کردند، گیاه را در گلدانی با قطر دهانه 13سانتیمتر، حاوی کمپوست با پایه پیت، بکارید. به خاطر داشته باشید قبل از هر آبیاری خاک گلدان تقریبا خشک شده باشد.

نحوه ای ساده تر تکثیر گل شمعدانی:

روش تکثیر آن‌ها بدین صورت است که قلمه نیمه چوبی را به طول حدود 10 سانتیمتر از پایین محل جوانه قطع می‌کنیم و در یک بستر ماسه‌ای کشت می‌کنیم. تا بهار که احتیاج به ریشه‌زایی گیاه نیست قلمه‌ها را می‌توان در جایی نسبتا گرم نگهداری کرد. بعد از ریشه زایی و انتقال به گلدان، به محلی پر نور و دارای خاک غنی از مواد غذایی و نسبتاً عمیق نیاز دارد.

منبع:آسمونی


تنظیمات
مطالب مرتبط

یادداشت کاربران
درج یک یادداشت :
7 + 8 = ?

سبد خرید

ورود

ثبت نام
این برنامه را نصب کن !