خانه کشاورز

علت آلرژی به سیب چیست؟

  1. مقالات کشاورزی
  2. باغبانی
آلرژی غذایی زمانی رخ می دهد که افراد چیزی می خورند که باعث واکنش بیش از حد سیستم ایمنی بدن آنها می شود. این واکنش بیش از حد می تواند منجر به انواع علائم ناخوشایند و گاهی اوقات تهدید کننده زندگی شود.
 
برای افرادی که به سیب آلرژی دارند، این واکنش ها پس از خوردن سیب رخ می دهد.
 

علائم حساسیت به سیب

آلرژی به سیب می تواند هنگام خوردن سیب خام یا محصولات مشتق شده از سیب، مانند آب میوه یا پوره، علائمی ایجاد کند.
افرادی که به سیب آلرژی دارند ممکن است هنگام خوردن سیب یا مدت کوتاهی پس از آن علائم مختلفی را تجربه کنند. علائم آلرژی به سیب ممکن است بر اساس نوع حساسیت به سیب متفاوت باشد.
 
علائم عبارتند از:
 
خارش گلو یا دهان
تورم لب یا گلو
ناراحتی و گرفتگی معده
راش یا کهیر
اسهال
 

انواع حساسیت به سیب

افراد در هر سن، قومیت یا جنسیت ممکن است از آلرژی سیب رنج ببرند. با این حال، نوع حساسیت به سیب ممکن است متفاوت باشد.
 
دو نوع اصلی آلرژی سیب وجود دارد. در اولین نوع آلرژی سیب، افراد به پروتئین موجود در سیب که ارتباط نزدیکی با پروتئین موجود در هلو دارد، حساسیت دارند.
 
در این افراد، علائم، که می تواند بسیار شدید باشد، ممکن است تقریبا بلافاصله پس از خوردن یک سیب شروع شود. مردم دریای مدیترانه بیشتر مستعد ابتلا به این نوع آلرژی به سیب هستند.
 
در نوع دوم آلرژی سیب، فرد ممکن است به پروتئینی در سیب واکنش نشان دهد که بسیار شبیه پروتئین های موجود در گرده درخت توس است. این به عنوان واکنش متقابل شناخته می شود.
 
این افراد معمولاً واکنش خفیف تری دارند و علائم آن در داخل و اطراف دهان ایجاد می شود. این به عنوان سندرم آلرژی دهان شناخته می شود.
 
این نوع آلرژی به سیب بیشتر در کودکان بزرگتر و بزرگسالان در آب و هوای سردتر که درختان توس شیوع بیشتری دارند تأثیر می گذارد. افراد ممکن است در فصل بهار که گرده غان در هوا است علائم بیشتری داشته باشند.
 
افرادی که علائم آلرژی دهانی دارند بیشتر در معرض تب یونجه و آلرژی های دستگاه تنفسی فوقانی هستند.
 

سندرم آلرژی دهان چیست؟

برخلاف آلرژی بادام زمینی، گندم یا صدف، برخی از آلرژی ها به دلیل واکنش آلرژیک به گرده گل ایجاد می شوند. این واکنش می تواند باعث شود که برخی افراد پس از خوردن برخی غذاها، از جمله سیب حاوی پروتئین هایی که بسیار شبیه به گرده گل هستند، دچار خارش گلو و دهان شوند.
 
سندرم آلرژی دهانی گاهی اوقات به عنوان سندرم میوه گرده نامیده می شود.
 
پزشکان عموماً سندرم آلرژی دهانی را نوعی خفیف آلرژی غذایی می دانند که در اثر واکنش آلرژیک تماسی در دهان و گلو ایجاد می شود. این بدان معنی است که فرد مبتلا به این بیماری پس از تماس دهان خود با یک میوه خاص، مانند سیب، واکنش نشان می دهد.
 
افراد مبتلا به سندرم آلرژی دهانی بر اساس نوع آلرژی فصلی به غذاها واکنش نشان می دهند. برای مثال، فردی که به سیب آلرژی دارد، احتمالاً به گرده غان که در فصل بهار بسیار شایع است، حساسیت دارد.
 
اگر فردی متوجه شود که علائم آلرژی فصلی خود در بهار بدتر است، ممکن است با خوردن سیب به سندرم آلرژی خوراکی متقاطع مبتلا شود.
 

علائم سندرم آلرژی دهان

آلرژی دهانی علائمی را در داخل و اطراف دهان و گلو ایجاد می کند، از جمله خارش و تورم.
علائم سندرم آلرژی دهان از فردی به فرد دیگر متفاوت است. علائم معمولاً خفیف هستند اما گاهی اوقات ممکن است شدید باشند.
 
اغلب، علائم سندرم آلرژی دهانی فقط در داخل یا اطراف دهان ظاهر می شود. علائم ممکن است شامل هر ترکیبی از موارد زیر باشد:
 
خارش دهان یا گلو
لب ها، دهان یا زبان متورم شده است
خارش، گلو متورم
خارش گوش
 

محرک ها و غذاهایی که باید از آنها اجتناب کنید

سیب تنها غذایی نیست که می تواند علائم سندرم آلرژی دهانی را ایجاد کند. سایر محرک های سندرم آلرژی دهانی از خوردن غذاهای مرتبط با آلرژن های زیر رخ می دهد:
 
گرده غان
گرده ابروسیا
گرده چمن
غذاهای محرک معمولی برای سندرم آلرژی دهانی شامل غذاهای زیر است:
 
بادام ها
هویج
گیلاس
کرفس
هلو
آلو
گلابی ها
خربزه
گوجه فرنگیها
پرتقال ها
کیوی
موز
دانه های آفتابگردان
خیارها
کدو سبز
افراد مبتلا به آلرژی سیب ممکن است بخواهند از مصرف این غذاها اجتناب کنند، اگر آنها نیز واکنشی ایجاد کنند.
 

چه زمانی باید به پزشک مراجعه کرد

متخصص آلرژی قادر به تشخیص آلرژی غذایی از جمله آلرژی سیب خواهد بود.
هر کسی که علائم آلرژی غذایی را تجربه می کند باید برای تشخیص با پزشک مشورت کند. در حالی که پزشکان می توانند آنتی بادی های ایمونوگلوبولین E (IgE) را برای شناسایی خطر آنافیلاکتیک غذایی بررسی کنند، ممکن است برای تشخیص سندرم آلرژی دهانی دقیق نباشد.
 
متخصص آلرژی بر اساس عوامل مختلفی از جمله تاریخچه علائم، آزمایشات پوستی، آزمایش خون و آزمایش غذای خوراکی، تشخیص را انجام می دهد.
 
هر کسی که آلرژی دارد باید از خطر آنافیلاکسی آگاه باشد، یک وضعیت پزشکی اورژانسی که باعث می شود بدن دچار شوک شود زیرا فشار خون فرد به سرعت کاهش می یابد و راه های هوایی باریک می شود.
 
فردی که علائم آنافیلاکسی را تجربه می کند باید فورا به دنبال مراقبت های پزشکی باشد، به خصوص اگر آلرژی شناخته شده ای داشته باشد. علائم آنافیلاکسی معمولاً بلافاصله شروع می شود و عبارتند از:
 
مشکل در تنفس
گیجی
خس خس سینه
تورم گلو و تورم در داخل و اطراف دهان
نبض کم
مشکل در بلع
حالت تهوع
رفتار
در مواردی که حساسیت به سیب شدید نیست، بهترین درمان برای فردی که به سیب حساسیت دارد پرهیز از خوردن سیب است.
 
در برخی موارد، افراد مبتلا به سندرم آلرژی خوراکی ممکن است بتوانند سیب پخته شده بخورند، زیرا پختن سیب ممکن است پروتئینی را که باعث واکنش می شود تغییر دهد. این در مورد سایر میوه هایی که باعث سندرم آلرژی دهانی می شوند نیز صادق است.
 
فردی که واکنش آنافیلاکسی به سیب یا هر ماده دیگری را تجربه می کند، نیاز به مراقبت های پزشکی اورژانسی دارد. درمان برای یک فرد مبتلا به آلرژی غذایی تهدید کننده زندگی می تواند شامل موارد زیر باشد:
 
استفاده فوری از تزریق اپی نفرین (EpiPen)
داروهای داخل وریدی، از جمله آنتی هیستامین ها و کورتیزون
اکسیژن و آلبوترول برای کمک به تنفس
نظارت پزشکی برای اطمینان از رفع آنافیلاکسی
چشم انداز
جلوگیری از تماس با سیب بهترین درمان برای افراد مبتلا به آلرژی به سیب است. افراد مبتلا به آلرژی به سیب از خوردن سیب خام خودداری کرده و مواد موجود در سایر محصولات را بررسی کنند تا مطمئن شوند که سیب ندارند.
 
برخی از افراد مبتلا به سندرم آلرژی خوراکی ممکن است بتوانند سیب های پخته شده بخورند، اما همیشه باید مطمئن شوند که برای مدت زمان مناسبی پخته شده اند.
 
هر کسی که حساسیت شدید به سیب دارد باید در مواقع اضطراری EpiPen همراه داشته باشد.
 
 

تنظیمات
مطالب مرتبط
سیب سیب
میوه سیب میوه سیب
خواص خوردن سیب خواص خوردن سیب
آیا دانه سیب سمی است؟ آیا دانه سیب سمی است؟

یادداشت کاربران
درج یک یادداشت :
6 + 7 = ?

سبد خرید

ورود

ثبت نام
این برنامه را نصب کن !