خانه کشاورز

ورمی کمپوست

 ورمی کمپوست متشکل از ورمی (کرم خاکی) و کمپوست (کود آلی) به معنای نوعی کود آلی است که از فعالیت کرم خاکی حاصل می گردد. بیش از 2700 نوع کرم خاکی در طبیعت وجود دارد این کرم ها با کاوش خاک و تغذیه عناصر موجود در خاک و آمیختن آن با آنزیم های موجود در بدن خود، خاک را تازه می کنند و قدرت باروری آن را افزایش می دهند همچنین به دلیل جابجایی مداوم در خاک، با ایجاد سوراخ های زیاد، راه نفوذ اکسیژن به خاک را آسان می کنند. کلمه ورمی (Verms) از لغت لاتین ورم (Vermis) گرفته شده که به معنی کرم است.

ورمی کمپوست

تولید ورمی کمپوست فرایندی نیمه هوازی است (حدود 80٪ رطوبت) که توسط گونه ای خاص از کرمها، قارچ ها، باکتری ها، و اکتینومیست ها انجام می شود، همچنین مواد حاصل از بستر رشد کرم بوده که پس از دفع مواد زائد از سیستم گوارشی کرم در محیط باقی می ماند، ورمی کمپوست، مجموعه ای از فضولات کرم به همراه مواد آلی تجزیه شده و نیز اجساد کرم هاست که برای گیاه ارزش غذایی فراوانی دارد. در خاک هایی دارای مواد دفع شده توسط کرمها، عناصری مانند نیتروژن، فسفر و پتاسیم 5 – 11 مرتبه بیشتر از خاک های بدون کرم است. در اثر عبور مواد آلی از دستگاه گوارش کرم، عناصری از جمله ریزمغزی ها زیاد می شوند. تولید ورمی کمپوست، تغذیه کرم های قرمز حلقوی بارانی موسوم به Eisenia Foetida از مواد آلی پسماندهای آشپزخانه بوده و محصول این فرایند کود آلی است که یکی از غنی ترین کودهای شناخته شده در دنیا است. مزایای استفاده سبک و فاقد هرگونه بو عاری از تخم علفهای هرز حاوی میکروارگانیسم های هوازی مفید مانند از تو باکتریها بالا بودن میزان عناصر اصلی غذایی در مقایسه با سایر کودهای آلی دارا بودن عناصر میکرو مانند آهن، روی، مس و منگنز دارا بودن مواد محرکه رشد گیاهی نظیر ویتامین ها به ویژه ویتامین B12 قابلیت بالای نگهداری آب و مواد غذایی عاری از باکتری های غیرهوازی، قارچ ها و میکروارگانیسم های پاتوژن اصلاح کننده خصوصیات فیزیکی، شیمیایی و بیولوژیکی خاک انطباق کامل با الزامات قوانین و مقررات محیط زیست تولید در داخل کشور (صد درصد) قابل مصرف در پرورش کلیه محصولات کشاورزی هوادهی خاک با ایجاد خلل و فرج و ایجاد پوکی در خاکهای متراکم استفاده از این نوع کود، کیفیت و کمیت محصولات کشاورزی را نسبت به کود شیمیایی افزایش می دهد؛ و مشکلات مربوط به باقی ماندن کود شیمیایی در مواد غذایی را ندارد. ویژگی ها سبک و بی بو خالی از علفهای هرز دارای میکروارگانیسمهای هوازی مفید مانند از تو باکتریها بالا بودن میزان عناصر اصلی غذایی در مقایسه با دیگر کودهای آلی دارا بودن عناصر میکرو مانند آهن، روی، مس و منگنز دارا بودن مواد محرکه رشد گیاهی نظیر ویتامینها به ویژه ویتامین ب 12 قابلیت بالای نگهداری آب و مواد غذایی فرآوری آسان و سریع تر از بیوکمپوست خالی از باکتریهای غیر هوازی، قارچها و میکروارگانیسم های پاتوژن اصلاح کننده خصوصیات فیزیکوشیمیایی و بیولوژیکی خاک وجود عناصر ازت، فسفر، پتاسیم، کلسیم، آهن، روی، مس و منگنز استفاده از ورمی کمپوست در تهیه چای کمپوست سودآوری بالا برای تولید کنندگان کود ورمی کمپوست سبک و فاقد هرگونه بو می باشد ویژگی های ورمی کمپوست آماده ورمی کمپوست آماده و رسیده دارای رنگ تیره می باشد و با داشتن رطوبتی قابل قبول بین دو انگشت حالت صابونی و لغزنده به خود می گیرد. بی بو بودن در ورمی کمپوست مطلق نیست و ورمی کمپوست مرطوب بویی کمی خفیف تر و نزدیک به خاک دارد. دانه بندی مشخص ورمی کمپوست نشانه دیگر از مطلوبیت ورمی کمپوست می باشد که البته لازم است ذکر شود که دانه بندی خوب با سرند مناسب و همچنین به موقع سرند کردن بستر از لحاظ رطوبتی رابطه ای مستقیم دارد.

ورمی کمپوست

در ورمی کمپوست آماده شما دانه های تیره که همان ورمی کمپوست یا مدفوع کرم است می بینید و باقی مانده از بستر اولیه نیمه تجزیه شده یعنی تخم گیاه یا آفت در آن مشاهده نمی شود و به واقع برد این کود بدلیل نداشتن تخم علف هرز و آفت می باشد. آبگیری ورمی کمپوست یک خاصیت منحصر به فرد برای این کود می باشد بگونه ای که در انتهای زمان تولید شما پی می برید که بسترهای شما دارای رطوبت بالایی می باشد و زمان و تکرار آبیاری شما کاهش میابد و این موضوع نیز نشانه ای از وجود ورمی کمپوست می باشد. ورمی کمپوست ورمی کمپوست حاصل فعالیت بیولوژیک نوعی کرم خاکی با نام علمی EiseniaFoetida می باشد این جانور با تغذیه از مواد آلی موجود در طبیعت آن را به کود آلی مغذی تبدیل نموده به گونه ای که در حال حاضر این کود به عنوان یکی از غنی ترین کودهای آلی بیولوژیک شناخته شده در دنیا می باشد. کاربرد ورمی کمپوست در خواص فیزیکی، شیمیایی و بیولوژیکی خاک تأثیر بسزایی دارد. این کود اصلاح کننده خصوصیات فیزیکی و شیمیایی و بیولوژیکی خاک بوده و علاوه بر وزن مخصوص کم، فاقد هرگونه بو، میکروارگانیسم های پاتوژن، باکتری های غیر هوازی، قارچ ها و علف های هرز می باشد. ورمی کمپوست علاوه بر قابلیت جذب آب با حجم بالا، شرایط مناسب جهت دانه بندی و قدرت نگهداری مواد غذایی مورد نیاز گیاهان را فراهم می نماید. ورمی کمپوستت حاوی عناصر غذایی بسیار غنی به ویژه ازت بوده که به تدریج آن ها را در اختیار گیاه قرار می دهد (این نکته از نظر حاصل خیزی خاک بسیار پراهمیت است) این کود در مقایسه با سایر کودهای آلی دارای میزان عناصر اصلی غذایی بالاتری است. ورمی کمپوست علاوه بر عناصر ماکرو مانند ازت، فسفر و پتاسیم که در فعالیت های حیاتی گیاه نقش اساسی دارند حاوی عناصر میکرو مانند آهن، مس، روی و منگنز نیز می باشد. علاوه بر این با داشتن موادی مانند ویتامین B12 و اکسین عوامل محرک رشد گیاه را فراهم می آورند. معمولاً نسبت کربن به ازت (C/N) ورمی کمپوست 15 تا 20 بوده و طول دانه های خشک آن بین 1 تا 5 میلیمتر متغیر است. هوموس آن نیز 20 درصد وزن خشک می باشد. به طور خلاصه ورمی کمپوست نوعی کود سبز است که از مواد زاید آلی به کمک ارگانیسم های مفید تهیه می شود که دارای عناصر مغذی لازم و کافی برای تولید محصول مناسب و سالم است.


تنظیمات
مطالب مرتبط

یادداشت کاربران
  • user1544 []
    0 Like disLike 0
    در صورت تمایل به کسب اطلاعات بیشتر در باره ورمی کمپوست خواهشمند است از سایت زیر دیدن نمایید www.yarabumco.ir
درج یک یادداشت :
3 + 8 = ?

سبد خرید

ورود

ثبت نام
این برنامه را نصب کن !