خانه کشاورز

7 نکته برای آماده سازی کمباین

وقتی به برداشت محصول فکر می کنم چندین فکر به ذهن می رسد. ساعات طولانی، شلوغی مداوم، دیدن نتایج زحمات این فصل و مهمتر از همه، گذر از این فصل به فصل دیگر، تنها چند موردی است که به ذهن می رسد. آماده شدن برای فصل برداشت بسیار مهم است. برای جریان یافتن سریع، کارآمد و ایمن کارها، وسایل زیادی از تجهیزات لازم است. کامیون‌ها، تراکتورها و گاری‌های غلات  باید به طور هماهنگ برای برداشت یکپارچه کار کنند. البته شاهکار کل عملیات کمباین است. نگهداری مناسب در مورد آماده سازی کمباین را نمی توان دست کم گرفت. در اینجا هفت نکته برای اطمینان از عملکرد کمباین آورده شده است.
  1. تعمیر و نگهداری عمومی: همه ما می دانیم که باید کارهای ساده ای مانند تعویض روغن و بررسی زنجیر، چرخ دنده ها، تسمه ها، بلبرینگ ها و قرقره ها را انجام دهیم. مطمئن شوید که تمام اجزای دستگاه را زیر نظر دارید و کار همه موتورهای تنظیم و محرک‌ها (الک، مقعر، فن و روتور) را تأیید کنید. اگر در موردی سوال است، آن را پیگیری کنید. صرف زمان کمی در زمان آماده سازی به معنای زمان زیادی است که بعداً صرفه جویی می شود.
  2. مطمئن شدن از تامین سوخت و روغن: قبل از شروع برداشت، مطمئن شوید که سوخت و روغن کافی برای کمباین موجود است. همچنین، سطح روغن موتور و نیز سایر سطوح روغندهی را بررسی کنید و در صورت لزوم آنها را تکمیل کنید
  3. بررسی سیستم‌های خنک‌کننده: در دماهای بالا، سیستم‌های خنک‌کننده کمباین بسیار مهم هستند. مطمئن شوید که سیستم خنک‌کننده موتور و سیستم خنک‌کننده رادیاتور به درستی کار می‌کنند و هیچ مشکلی وجود ندارد.
  4. آموزش و آشنایی: تمام افرادی که قرار است با کمباین کار کنند باید آموزش و آشنایی کافی دربارهٔ استفاده صحیح از کمباین و ایمنی در کار با آن داشته باشند.
  5. کوبیدن و جداسازی: کوبیدن و جداسازی با روتور و کوبنده اتفاق می‌افتد، بنابراین مهم است که اطمینان حاصل شود که عناصر کوبنده روی روتور مطابق با مشخصات هستند. اگر مشخصات را نمی دانید، به دفترچه راهنمای دستگاه خود مراجعه کنید. سپس میله های کوبنده را بررسی کنید تا مطمئن شوید که چیزی خمیده یا گم نشده است. اگر تعدادی وجود دارد، آن بخش از کوبنده را جایگزین کنید. فراموش نکنید که پره های انتهای روتور را بررسی کنید و مطمئن شوید که در موقعیت مناسبی قرار دارند.
  6.  
  7. تمیز کردن: در صورت تنظیم اشتباه، این ناحیه از کمباین می تواند بیشترین تلفات دانه را از دستگاه ایجاد کند. از فن و غربال بالا و پایین (چفر/کفش) تشکیل شده است. انگشتی ها را در غربال ها بررسی کنید و مطمئن شوید که هیچ کدام  خم یا گم نشده باشند. انگشتی های از دست رفته یا خمیده، جهت جریان هوا را تغییر می دهند و ممکن است باعث تلفات دانه شوند. همچنین می تواند باعث شود مواد (غیر از دانه مثل کاه و کلش) به مخزن دانه برسد.
  8. حمل دانه: به نظر من، این سیستم شامل جداسازی نخاله ها، تمیزکردن نوار نقاله و مارپیچ تخلیه می شود. تنظیم هر دو نوار نقاله را بررسی کنید. در صورت تنظیم نادرست، فشار بیش از حد به مارپیچ های متقاطع وارد می شود. اگر خیلی شل باشد، نوار نقاله دانه را خرد می کند مارپیچ متقاطع سر هد.
  9. پخش کردن: صرف نظر از عرض ساقه چین دستگاه و محصولی که در حال برداشت هستید، اطمینان حاصل کنید که کاه از پشت دستگاه در تمام عرض دستگاه پخش می‌شود. برای این تنظیمات خاص، دفترچه راهنمای دستگاه را بررسی کنید. اگر کاه و بقایای آن را به درستی پخش کنید عملیات خاک ورزی و کاشت بسیار آسان تر خواهد شد.
  10. هد: زاویه مناسب هد به کاهش ریزش دانه از ساقه قبل از رسیدن به کوبنده و الک و بهبود جریان حرکت محصول کمک می کند. اطمینان حاصل کنید که صفحات عرشه (Deck plates)  از مرکز رول های گیره دار  (snapping rolls) به درستی عبور کرده و به درستی تنظیم شده باشند در غیر اینصورت محصول از لای هد به پایین میریزد. موقعیت مارپیچ متقاطع (مارپیچ سر هد) در سکو نسبت به هد ذرت یا گندم را برای بهترین انتقال محصول به کمباین را بررسی کنید Deck plate snapping rolls.
  11. از دست دادن دانه: زمان رساندن دستگاه به میدان است. پس از برداشت، ریزش غلات را بررسی کنید. همانطور که در حال برداشت هستید، از یکی از اعضای تیم بخواهید یک ماهیتابه را زیر دستگاه قرار دهد (این مرحله را چند بار تکرار کنید). هنگامی که موفق شدید، ریزش هد را بررسی کنید. این به شما کمک میکند که بفهمید کجای دستگاه دچار ایراد است. غلات، رطوبت شاخه و برگ و تنظیمات کمباین شما به میزان قابل توجهی در تلفات دانه نقش دارند، بنابراین برای اصلاح مشکلات به دفترچه راهنمای خود مراجعه کنید. به یاد داشته باشید به ازای هر 18 دانه ای که در هر متر مربع از دست دهید برابر با 140 کیلو گندم در هکتار است.

تنظیمات
مطالب مرتبط
تنظیم کمباین و رفع ایرادهای آن در برداشت گندم تنظیم کمباین و رفع ایرادهای آن در برداشت گندم
ماشین‌های کشاورزی ماشین‌های کشاورزی
تفاوت دستگاه فیدر میکسر و فیدر گریندر تفاوت دستگاه فیدر میکسر و فیدر گریندر
کشت زعفران کشت زعفران
گلخانه داری گلخانه داری
چگونه بهترین تراکتور را انتخاب کنیم؟ چگونه بهترین تراکتور را انتخاب کنیم؟
مبانی خاکورزی مبانی خاکورزی
ماشین برداشت پسته(Shaker) ماشین برداشت پسته(Shaker)
ماشین های کاشت ماشین های کاشت
ماشین های برداشت ماشین های برداشت
كم خاك ورزي كم خاك ورزي
صندلی استاندارد تراکتور صندلی استاندارد تراکتور
درباره تراکتور درباره تراکتور
کشت کلزا کشت کلزا
بهترین گیاهان آپارتمانی بهترین گیاهان آپارتمانی
زیباترین گیاهان همیشه سبز زیباترین گیاهان همیشه سبز

یادداشت کاربران
درج یک یادداشت :
6 + 8 = ?

سبد خرید

ورود

ثبت نام
این برنامه را نصب کن !