خانه کشاورز

اهداف مکانیزاسیون


اهداف مکانیزاسیون
مکانیزاسیون کشاورزی دارای اهداف ذیل می باشد:
بهبودکیفیت کار کشاورزی، نتایج بررسی های متعدد در کلیه مجامع علمی دنیا اعم از شرق یا غرب نشان داده است که کاربرد ماشینهای کشاورزی کلیه عملیات کاشت، داشت و برداشت را با کیفیتی بسیار مطلوب و دقت زیاد انجام می دهد. به عنوان مثال دقت در کاشت با رعایت فواصل ردیف های کشت و گیاهان بر روی یک ردیف و عمق مشخص.
در نتیجه به کمک این وسایل می توان توصیه های کارشناسان را در به وجود آوردن شرایط مطلوب رشد گیاهان عملا اجرا نمود و با تنظیم های دقیق در عمق کاشت، فواصل بوته ها و ردیف ها در میزان پخش بذر، کود و سم به نتایج مطلوبی رسید.
تسهیل در انجام کار، کارهای کشاورزی به خاطر اینکه با طبیعت سر و کار دارد و عوامل طبیعی مانند آفتاب، باد، باران، برف، گرما، سرما و غیره بر محیط کار تاثیر می گذارند. معمولا از کارهای صنعتی که عموما در محیطی سرپوشیده انجام می گیرد و کمتر تحت تاثیر عوامل فوق می باشد سخت تر است و تداوم در کار تقریبا مشکل و سبب خستگی و از کارافتادگی کارگر می شود. بنابراین، هر قدر ابعاد زمین بزرگتر باشد میزان خستگی و ناراحتی کارگر بیشتر و بازده کار وی کمتر خواهد بود و انجام کار به زمان بیشتری نیاز خواهد داشت. ولی امروزه با تراکتورها و ادوات کشاورزی جدید و مجهز، شرایط محیط بر کارگر کمتر حاکم است و کار راحت و سریع انجام می گیرد. در نتیجه هر کارگر می تواد در یک روز مساحت زیادی را به زیر کشت درآورد یا محصول آن را برداشت نماید.
تاثیر مکانیزاسیون بر اقتصاد روستا را می توان چنین نوشت:
- کاهش هزینه های کارگری به هنگام کمبود نیروی کار.
- تثبیت سیستم کشاورزی با انجام به موقع کارها.
- بهبود کیفیت کار کشاورزی با استفاده از ماشینهای کشاورزی.
- افزایش عملکرد مزرعه با کار دقیق.
- امکان انجام کشت چند محصولی برای مدیریت مزرعه و غیره.
- افزایش فرهنگ روستاییان با گسترش فناوری.
یکی از عواملی که در مکانیزاسیون کشاورزی هر منطقه نقش مهمی ایفا می نماید تعداد افراد شاغل در کشاورزی آن منطقه می باشد. طبق آمار رسمی (173) در سال 1985 از تعداد 2.6 میلیارد نفر جمعیت کره زمین 1.5 میلیارد یا 58 درصد در کارهای کشاروزی اشتغال داشتند که نسبت آنان در نقاط مختلف دنیا متفاوت است. مثلا در بریتانیا 6، در آلمان 15، فرانسه 25، یونان 50، در هندوستان و چین 75-70 و در آفریقا و اقیانوسیه 90 درصد بوده است . عوامل متعدد سبب تغییر در این نسبت ها می گردد.
انقلاب صنعتی در قرن هجدهم در انگلستان سبب افزایش تقاضا برای نیروی انسانی در کارخانجات گردید، این آغازی بود بر مهاجرت روستاییان از روستاها به شهر ها و مراکز صنعتی. در سایر نقاط اروپا در اواسط قرن نوزدهم انقلاب صنعتی شروع و به دنبال آن مهاجرت به شهرها آغاز گشت که هم اکنون نیز ادامه دارد.
بعضی از عوامل مانند جنگ های منطقه ای یا جهانی و مهاجرت های دسته جمعی که بر اثر شرایط خاص صورت می گیرد می تواند در کاهش تعداد افراد ساکن در روستا و در نتیجه بوجود آوردن زمینه برای مکانیزه نمودن کشاورزی منطقه موثر باشد.

منبع:مدیریت ماشینهای کشاورزی انتشارات دانشگاه


تنظیمات
مطالب مرتبط

یادداشت کاربران
درج یک یادداشت :
6 + 2 = ?

سبد خرید

ورود

ثبت نام
این برنامه را نصب کن !