محصولات گلخانه ای - خانه کشاورز

محصولات گلخانه ای

بدون شک انتخاب نوع محصول مورد کاشت نقش بسزایی در سودآوری یا بعضا ضرردهی گلخانه خواهد داشت. شما ممکن است قبل از احداث گلخانه محصول خاصی مورد نظرتان باشد و بر اساس کشتی که از آن محصول خواهید داشت...

در گلخانه چه بکاریم؟

بدون شک انتخاب نوع محصول مورد کاشت نقش بسزایی در سودآوری یا بعضا ضرردهی گلخانه خواهد داشت. شما ممکن است قبل از احداث گلخانه محصول خاصی مورد نظرتان باشد و بر اساس کشتی که از آن محصول خواهید داشت برنامه ریزی نمایید مثلا پرورش گل رز که احداث سیستم بستر آن با محصولاتی نظیر صیفی جات گلخانه ای کاملا متفاوت می باشد یا اینکه در نظر دارید توت فرنگی به روش هایدروپونیک کشت نمایید. اگر می خواهید فلفل کشت کنید حتما باید ارتفاع گلخانه تان بلند باشد و ... . یا اینکه در گلخانه ای که احداث نموده اید بر حسب موقعیت هایی که برایتان حاصل می شود به کشت محصول بپردازید مثلا در یک فصل خیار بکارید، در فصل دیگر گوجه فرنگی و ... . ولیکن یکی از عوامل مهمی که نوع کشت محصول را تعیین می کند اقتصاد و بازار فروش محصول می باشد. بدیهی است در منطقه ای که مصرف گوجه فرنگی در زمستان بالا نیست کسی به این کشت نخواهد پرداخت. در عوض به دلیلر مصرف بودن محصول خیار به دلایل مختلف از جمله مصرف تازه خوری، مصرف سالادی، مصرف فراوان در جشن ها و مهمانی ها این محصول کشت مناسبی خواهد بود. ممکن است در یک منطقه همه ی گلخانه دارها به کشت خیار بپردازند و شخصی ابتکار عمل به خرج داده و محصول فلفل کشت نماید. به دلیل اینکه تقاضا برای این محصول زیاد و عرضه ی آن محدود می باشد؛ لذا در آن سال قیمت مناسب تری برخوردار خواهد بود. همچنین ممکن است افرادی جهت عرضه ی مناسب تر محصولات خود ابتکارات ویژه ای انجام دهند. به عنوان نمونه چندین فلفل با رنگ های گوناگون را در ظروف شیک بسته بندی نموده و با قیمت خوب به بازار عرضه نمایند لذا ابتکار عمل و پیش بینی های صحیح نیز نقش مهمی در این زمینه خواهد داشت. مهم و بسیار مهم است که شما بتوانید تصمیم مناسبی بگیرید که چه محصولی کشت نمایید. همان طور که انتخاب صحیح سودآوری خوبی خواهد داشت، انتخاب ناصحیح نیز لطمه های جبران ناپذیری به گلخانه دار وارد خواهد نمود. گلخانه داری را می شناختم که در دو هکتار گلخانه های خود محصولات مختلفی کاشته بود از جمله چند هزار متر مربع لوبیا سبز و چند هزار متر مربع بادمجان در حالی که هیچ اطلاعاتی نیز از نیازها و نحوه ی پرورش دو محصول نداشت. از گلخانه ی لوبیا سبز که هیچ محصولی برداشت نکرد. گلخانه بادمجان نیز آلوده به امراض قارچی شد و هر آنچه که از آن گلخانه برداشت کرد هزینه ی بذر و کود مصرفی آن را هم جبران نکرد. توصیه می شود جهت انتخاب نوع کشت حتما به توانایی های خود و یا تجارب سایرین رجوت نمایید. اگر در منطقه ای هستید که اکثر گلخانه داران خیار کشت می کنند و سایر محصولات کمتر کشت می شود سعی کنید حداقل در سال اول (اگر تازه کار هستید) از آنها تبعیت کرده و محصول خیار بکارید چرا که در صورت برخورد به مشکلات می توانید از تجارب آنها استفاده کنید. اگر هیچ اطلاعاتی در زمینه کشت گوجه فرنگی، فلفل یا هر نوع محصول دیگر ندارید به هیچ وجه به کشت آن مبادرت نورزید مگر اینکه از ابتدا مطمئن شوید از پس کاشت، داشت، برداشت و عرضه ی مناسب آن محصول بر می آیید. برای مثال اگر در گلخانه ی هزار متر مربعی شما دو دستگاه گرماساز کار می کند شاید این گلخانه برای کشت خیار که در شب دماهای 8 تا 10 درجه را هم تحمل می کند مناسب باشد(البته با توجه به شرایط دمایی منطقه) ولیکن به هیچ وجه برای کشت بادمجان که دماهای متوالی زیر 15 درجه ی شبانه روز به آن لطمه می زند مناسب نمی باشد. گلخانه داری را می شناسم که چند دوره پشت سرهم محصول خیار کشت نمود ولی آنقدر سرش در جاهای دیگر شلوغ بود که وقت نداشت مرتب به گلخانه اش سرکشی نماید و در این چند دوره ای که خیار کشت نمود هیچ وقت هم موفق نشد لذا تصمیم گرفت نوع کشت خود را عوض کرده و سبزی های برگی نظیر ریحان و تربچه بکارد. این سبزی ها به مراتب از مراقبت و نیاز کارگری کمتری برخوردار می باشند؛ لذا از این لحاظ کشت این گونه سبزی ها منطبق با شرایط کاری او بود. الان چند دوره است که مرتبا این محصولات را کشت می کند و با توجه به هزینه ای که برای آن می نماید از کشت آنها راضی هم می باشد.

حال بعد از آن که مطمئن شدید می خواهید چه محصولی کشت نمایید باید وارد مرحله ی مهم بعد یعنی انتخاب بذر مناسب شوید. بذر مناسب یعنی بذری که با شرایط محیطی مورد نظر بهترین تطابق از نظر رشد و باردهی و پایداری در شرایط نامطلوب را داشته باشد. برای مثال دراین زمینه گیاه خیار را بررسی می کنیم. شاید امروزه بیشتر از صد رقم بذر خیار گلخانه ای به جامعه ی گلخانه داری معرفی گردیده است ولیکن آیا همه ی این صد رقم را میتوان در همه مناطق کشت نمود و نتیجه ی مناسب گرفت.اینکه کدام یک از این صد رقم می تواند جواب گوی نیاز ما باشد به تحقیق و استفاده از تجارب دیگران احتیاج دارد. نگارنده به یاد دارد اولین سالی که به کشت محصول خیار مبادرت نمود تعداد ارقام بسیار محدودتر و همه ی شرکت های توزیع کننده، بذر خو را بهترین نوع موجود در بازار می شناختند. ریسک بزرگی اگر یک رقم بذر تهیه می کردیم و در کلیه ی گلخانه ها می کاشتیم. اگر خوب می شد که هیچ ولی اگر به شرایط منطقه ای ما جواب نمی داد چه می شد؟ تصمیم گرفته شد سه رقم بذر که بیشترین شرایط مورد نظر ما را داشتند انتخاب کرده و آنها را کشت نماییم و چقدر خوب شد که این کار را کردیم. از این سه رقم، یک رقم آن کلا به درد منطقه ی ما نمی خورد. دو رقم دیگر نیز کم و بیش محاسن و معایبی داشتند؛ لذا توصیه می شود برای انتخاب بذر مناسب با گلخانه داران با تجربه مشورت نمایید. ببینید طی سالیان گذشته آنها از چه بذوری استفاده کرده اند؟ از کدام بیشتر رای بوده اند؟ معایب بقیه که حذف شده اند چه بوده و در کل به معایب و محاسن بذور واقف شوید. به این نکته دقت داشته باشید که بذری را که انتخاب می کنید در چه فصلی خواهید داشت. در مورد خیار بذور تک گل برای کشت در فصول سردتر و بذور پرگل برای کشت در فصول گرم تر مناسب می باشد.

امروزه در کاتالوگ های منتشر شده ز طرف شرکت های تولید کننده ی بذر مشخصات عمومی و فنی بذر به طور کامل آورده می شود. برای مثال اینکه این بذر مناسب کشت در چه فصلی است، به چه بیماری هایی مقاوم است، شکل و قیافه ی میوه چگونه است و ... لذا حتما قبل از خرید بذر این مشخصات را مطالعه نمایید. یکی از گلخانه داران تازه کار شنیده بود که بازار پسندی و فروش فلفل قرمز از فلفل سبز بیشتر می باشد لذا بذر فلفل قرمز تهیه کرده و در گلخانه کشت نموده بود. چند ماه بعد زمانی که فلفل ها به باردهی رسیدند شخص مورد نظر با کمال تعجب ملاحظه نموده بود که همگی فلفل ها سبز رنگ هستند؛ لذا با این تصور که فروشنده بذر اشتباهی به او فروخته و ضرر هنگفتی به وی وارد نموده از او شکایت کرده بود. متاسفانه این شخص اطلاع نداشته بود که فلفل های رنگی در بدو امر به رنگ سبز می باشند و بعد به رنگ مورد نظر در می آیند؛ لذا با عجله ای که در این زمینه کرده بود خود را نقل محافل گلخانه داری نموده بود.

 

 

 

 

گلخانه

 

 

گلخانه

مشخصات یک گلخانه خوب، طبقه بندی گلخانه ها از نظر کاربرد، تجهیزات مهم گلخانه ای، اصول راه اندازی گلخانه و ...

 

 

ساخت گلخانه

 

 

ساخت گلخانه

گلخانه ها شرایط بهینه افلیمی، برای رشد گیاهان را تامین میکند. در ساخت گلخانه ها کمتر باید به عادات و رسوم محلی و منطقه ای توجه کرد و باید...

 

 

گلخانه داری

 

 

گلخانه داری

مجموعه ای از تجربه های گلخانه داری که بکارگیری هر یک از این تجربیه میتواند مانع از بروز اشتباعات یا ضررهای مالی زیاد برای یک گلخانه دار شود. این تجارب بعضا با صرف هزینه های کلان به دست آمده است و ...

 

 

نیاز آبی محصول در گلخانه

 

 

نیاز آبی محصول در گلخانه

در اغلب مناطق، آب آبیاری یک عامل محدود کننده و کم یاب است. بنابراین باید نیاز آبی محصول محاسبه شده، و سیستم های آبیاری به دقت طراحی شوند. داشتن اطلاعات در مورد ... 

 

 

پرورش گوجه در خانه

 

 

پرورش گوجه در خانه

دیدن به بار نشستن بوته ای که به دست خودتان از یک بذر پرورش داده اید بسیار لذت بخش است. اگر شما هم چنین عقیده و علاقه به گوجه فرنگی دارید بعد از خواندن این مطلب...

 

 

خیار گلخانه ای

 

خیار گلخانه ای

گیاهی یکساله و از خانواده کدوئیان است. خیار گیاهی یک پایه ای است، یعنی گلهای نر یا ماده بر روی یک گیاه قرار دارند. گلهای نر بیشتر از گلهای ماده هستند و ...

 

 

کشت خیار گلخانه ای

 

 

کشت خیار گلخانه ای

پس از انتخاب بذر باید فکر نحوه کشت باشیم به طور کلی در مقابل ما دو راه برای کشت بذر قرار دارد. یکی کشت مستقیم و کشت به صورت خزانه که از این دو راه به خاطر ...

 

 

نگهداری کاکتوس

 

 

نگهداری کاکتوس

هرچند کاکتوسها در تمام مدت سال در گل فروشیها، فروشگاههای لوازم خانگی و حتی سوپرمارکتها به فروش میرسند، اما بهترین فصل تهیه آنها...

 

 

 

پرورش گل و گیاه در خانه

 

 

پرورش گل و گیاه در خانه

پرورش گل و گیاه یکی از زیباترین کارهایی است که علاقمندان بسیاری هم دارند. خیلی از افراد دوست دارند که در خانه یا آپارتمانشان گل و گیاه موردعلاقه شان را پرورش دهند...

 

 

 
تنظیمات
تمامی حقوق این سایت متعلق به خانه کشاورز می باشد .
طراحی سایت در : طراحی سایت