خانه کشاورز

شرایط موفقیت در پیوند

شرایط موفقیت در پیوند
 
برای موفقیت در عمل پیوند باید نکات زیر را در نظر گرفت:
الف) متجانس بودن پایه و پیوندک: هر قدر که پایه و پیوندک از نظر گیاه شناسی به هم نزدیکتر باشند، به همان اندازه احتمال گرفتن پیوند بیشتر است، البته باید اضافه کنیم که گاهی پیوند پایه و پیوندک در خویشاوندی نزدیک نیز ممکن است با شکست رو به رو شود، مانند پیوند سیب و گلابی این دو گیاه، با وجود آنکه خویشاوندی نزدیکی با هم دارند، ولی پیوند آنها به سختی انجام می شود. به عکس، گلابی و به؛ که خویشاوندی خیلی نزدیکی ندارند با هم جوش جوش خورده، گیاهان قوی و پر محصولی تولید می کنند.
 
ب) انطباق دولایه زاینده پایه و پیوندک: زمان انجام عمل پیوند باید دقت کنیم که لایه زاینده (کامبیوم) پایه با لایه زاینده پیوندک، دست کم در یک نقطه تماس داشته باشند. در غیر اینصورت امکان جوش خوردن محل پیوند وجود ندارد.
 
ج) انتخاب زمان عمل پیوند: همه پیوندهای شاخه زمانی باید انجام گیرند که پیوندک در حال استراحت است؛ در غیر این صورت، قبل از اتصال کامل بافت های پایه و پیوندک، جوانه های پیوندک شروع به رشد می کنند و آب پیوندک تبخیر و پیوندک خشک می شود. اما در پیوندهای جوانه، چون پیوندک را زیر پوست پایه قرار می دهیم، پوست پایه باید خیلی راحت کنده شود (پوست به سادگی از چوب جدا شود)، معمولا این عمل زمانی امکان پذیر است که شیره گیاهی در حال جریان باشد، این وضعیت به طور عموم در اواخر بهار (زمان جودرو) و یا اوایل پاییز پیش می آید.
 
د) مراقبت های پس از انجام پیوند: پوشاندن محل پیوند با چسب پیوند یا نخ پیوند (بسته به نوع آن) و محافظت از نهال پیوند شده در مقابل عوامل نامساعد محیطی، از جمله این نکات هستند.
 
منبع:ارقام و پایه های درختان میوه مناطق معتدله، حسین رادنیا، علی باباگل زاده
 

 


تنظیمات
مطالب مرتبط

یادداشت کاربران
درج یک یادداشت :
2 + 7 = ?

سبد خرید

ورود

ثبت نام
این برنامه را نصب کن !