پرورش سیب در خانه
حقایق فوری
- درختان سیب در طول فصل رشد به حداقل 8 ساعت آفتاب در روز نیاز دارند.
- برای گرده افشانی موفق دو درخت مورد نیاز است. یکی می تواند سیب صحرایی باشد.
- درختان سیب کوتوله 2 تا 3 سال پس از کاشت میوه می دهند.
- درختان با اندازه استاندارد ممکن است تا 8 سال طول بکشد تا میوه بدهند.
- برخی از واریتهها نسبت به سایرین بیشتر در معرض آسیب حشرات و بیماری هستند.
- درختان را هرس کنید تا سالم و پربار بماند.
دو درخت می توانند مقدار زیادی سیب فراهم کنند.
در طول فصول مراقب باشید
- اسفند، فروردین - برای درختان موجود، قبل از شروع رشد، پس از سپری شدن سردترین هوا، هرس کنید.
- فروردین، اردیبهشت - بلافاصله پس از خاکورزی، درختان را بکارید.
- فروردین، اردیبهشت - اگر رشد سال گذشته کمتر از 25 سانتیمتر بود، در اطراف پایه درخت کمپوست بریزید.
- اردیبهشت، خرداد - پس از پایان تهدید یخبندان، درختان گلدانی بکارید.
- اردیبهشت، خرداد - وقتی جوانه های گل شروع به صورتی شدن می کنند، مراقب علائم حشرات و بیماری باشید.
- از اردیبهشت تا آبان - درختان را مانند هر درخت دیگری در حیاط خود آبیاری کنید.
-
خرداد، تیر – تُنُک کردن میوه
- برای رشد بهتر میوه های بزرگتر، کوچکترین سیب ها را بردارید.
- شهریور تا آبان - برداشت
-
میوه را زمانی بچشید که کاملا رنگی به نظر می رسد.
-
اگر خیلی نشاسته ای است، چند روز صبر کنید.
- آبان، آذر - برگ ها و میوه های ریخته شده را جمع کنید. یا کمپوست کنید یا دور بریزید.
- آذر - برای جلوگیری از آسیب در زمستان از پوشش درختی استفاده کنید.(مشمع)
- از آذر تا اسفند- مراقب حیوانات باشید. در صورت لزوم دور درخت را حصار بکشید.
انتخاب گیاهان
-
پیوندک قسمت بالای زمینی درخت است که نوع میوه مورد نظر را تولید می کند (مثلاً هانی کریسپ یا هارالسون).
-
پایه در تعیین اندازه نهایی درخت و مدت زمانی که طول می کشد تا میوه دهد، نقش اساسی دارد.
انتخاب پایه
- نهال یا پایه های استاندارد ممکن است باعث شود درخت 6 متر یا بیشتر رشد کند.
- پایه های کوتوله اندازه درخت را تا 50 درصد کاهش می دهند، به طوری که یک درخت ممکن است در زمان بلوغ تنها 2، 4 یا 5 متر قد داشته باشد، بسته به پایه، تنوع پیوندک و شرایط رشد.
- اندازه و نوع میوه به نوع پایه بستگی ندارد.
پایه کوتوله به قد 2، 4 یا 5 متر (40 تا 80 درصد کوتاهتر از حد استاندارد) برسید. در هر درخت 2 تا 3 بوشل میوه تولید کنید |
پایه نهال یا استاندارد تا 6 متر یا بیشتر رشد کند. تا 10 پنجه(بوشل) میوه در هر درخت تولید کند. |
مزیت ها هرس، نازک کردن، برداشت ساده تر کنترل آفات راحت تر فقط 3-4 سال برای شروع به بار آوردن نیاز دارید می تواند 2 یا 3 درخت را در یک فضای کوچک جا دهد |
مزیت ها نسبت به خاک های مرطوب تر و خشک تر تحمل بیشتری دارد لنگر انداختن بهتر از درختان کوتوله
|
معایب می تواند راحت تر سقوط کند و ممکن است نیاز به لنگر انداختن داشته باشد ممکن است بیشتر مستعد ابتلا به برخی بیماری ها باشد
|
معایب ممکن است 8 سال یا بیشتر برای شروع به ثمر رساندن نیاز داشته باشد هرس، تُنُک کاری، برداشت پیچیده تر کنترل آفات دشوارتر است |
کاشت و مراقبت از درختان جوان
- وقتی صحبت از خاک به میان میآید، درختان سیب میتوانند در بیشتر خاکها رشد کنند تا زمانی که آب ساکن وجود نداشته باشد و PH خاک بین 6 تا 7 باشد.
- از کاشت در مناطقی که آب تا چند ساعت پس از باران می ایستد خودداری کنید.(خاکهای خیلی رسی یا سنگ بستر بالا جهت فعالیت گسترده حتما قبل از کشت پروفیل خاک را بررسی کنید.)
فاصله درختان
- درختان استاندارد: 6-8 متر
- درختان نیمه کوتوله: 4-5 متر
- درختان کوتوله: 2-2.5 متر
کاشتن
- یک چاله حفر کنید.
- برای هر درخت چالهای حفر کنید که عمق آن بیشتر از ساقه ریشه نباشد و عرض آن تقریباً دو برابر باشد.
- وقتی خاک را از چاله بیرون میکشید، آن را روی یک برزنت یا تکهای از تخته سه لا انباشته کنید تا راحتتر آن را به داخل چاله برگردانید.
- می توانید تا یک سوم حجم کمپوست، پیت ماس یا سایر مواد آلی را مخلوط کنید.
- بیشتر چیزی که در چاله کاشت برمی گردد باید خاکی باشد که از چاله بیرون آورده اید.
- نیازی به افزودن کود به سوراخ نیست.
به ریشه ها نگاه کنید
- اگر درختان ریشه لخت خریداری کرده اید، سیستم ریشه را از نزدیک بررسی کنید و ریشه های اطراف یا ریشه های J شکل را که در نهایت می توانند تنه را خفه کنند، بردارید.
- برای درختان در ظروف، سیستم های ریشه را برای احاطه کردن ریشه های چوبی بررسی کنید.
- اگر ریشه های چوبی به صورت دایره ای پیچیده شده اند، قبل از کاشت، آن ها را صاف کنید یا چندین برش از گلوله ریشه ایجاد کنید.
- این به گیاه کمک می کند تا سیستم ریشه ای قوی تری تولید کند و از تشکیل ریشه های کمربندی که در نهایت درخت را ضعیف می کند جلوگیری می کند.
- درخت را در چاله قرار دهید
-
هر درخت را طوری قرار دهید که خط پیوند حدود 10 سانت بالاتر از خط خاک باشد. خط پیوند برآمدگیای است که در آن واریته با پایه برخورد می کند.
- اگر خط پیوند نزدیک یا زیر خط خاک قرار گیرد، واریته (پیوندک) ریشه خواهد داشت و باعث می شود درختان به اندازه کامل رشد کنند.
- ریشه های لخت را پخش کنید، مطمئن شوید که هیچ کدام خم نشده اند.
- از کسی بخواهید که به شما کمک کند درخت را صاف نگه دارد.
- شروع به اضافه کردن خاک کنید تا حفره های هوا را در حین حرکت پاک کنید.
- پس از پر شدن حفره، به آرامی ضربه بزنید و آب را کاملا آب کنید تا حفره های هوای باقیمانده خارج شوند.
- خاک ممکن است یک یا دو اینچ ته نشین شود. اگر این اتفاق افتاد، خاک بیشتری اضافه کنید.
چگونه درختان سیب خود را سالم و پربار نگه داریم
حمایت کردن
کود و مالچ
- نیتروژن به طور معمول تنها ماده مغذی معدنی است که باید به صورت سالانه اضافه شود و می توان آن را با استفاده از کمپوست اضافه کرد.
- شاخه های جوان غیر بارور به طور معمول 30 تا 45 سانتیمتر در سال رشد می کنند در حالی که شاخه های بارور 20 تا 30 سانتیمتر در یک فصل رشد می کنند.
- اگر رشد بیش از این نرخ ها باشد، به هیچ وجه از کمپوست استفاده نکنید، زیرا رشد بیش از حد می تواند از رشد میوه جلوگیری کند، و رشد برگهای بیشتر مستعد ابتلا به آتشک است.
علف های هرز
- برای سه تا پنج سال اول، علفها و علفهای هرز باید از شعاع 3 فوتی اطراف درخت برداشته شوند.
- علف ها می توانند رطوبت خاک را به سرعت کاهش دهند و رشد درختان را کاهش دهند.
- استفاده از چند اینچ مالچ در اطراف پایه درخت به جلوگیری از علف های هرز کمک می کند.
- مالچ را چند اینچ از تنه دور نگه دارید تا از آسیب جوندگان و رشد قارچ جلوگیری کنید.
تنک کردن میوه
- تنک کردن میوه از درختان با دست باعث کاهش بارور شدن دوسالانه و ترویج میوه های بزرگتر و با کیفیت می شود.
- یک یا دو میوه در هر خوشه گل یا برای کیفیت بهتر، حدود 10 تا 15 سانتیمتر بین میوه روی هر شاخه بگذارید.
- در اواخر خرداد یا اوایل تیر، زمانی که میوه تقریباً به اندازه تیله است، پس از اینکه مقداری از میوه به طور طبیعی ریزش کرد، تُنُک کنید.
- تُنُک کردن، کیفیت سیب هایی را که در پاییز برداشت می کنید، بهبود می بخشد.
- هر سال احتمال بیشتری برای دریافت میوه خواهید داشت.
برداشت و ذخیره میوه
چگونه بفهمیم سیب رسیده است؟
- به دنبال تغییر در رنگ پس زمینه باشید، قسمتی از پوست که با قرمز پوشانده نشده است.
- هنگامی که رنگ پس زمینه از سبز به رنگ زرد متمایل به سبز تغییر می کند، سیب شروع به رسیدن می کند.
- به غیر از هانی گلد، همه سیب های دیگری که توصیه می کنیم باید پس زمینه سبز به زرد در زمان رسیدن کامل داشته باشند.
- چند سیب که به نظر رسیده هستند را انتخاب کنید و آنها را بچشید تا مطمئن شوید که در حد مطلوبی رسیده هستند.
- با رسیدن سیب، نشاسته موجود در گوشت به قند تبدیل می شود. یک سیب نارس نشاسته ای خواهد بود و یک لایه چسبناک روی دندان های شما باقی می گذارد.
- یک سیب رسیده ممکن است هنوز ترش باشد، اما باید طعم معطری داشته باشد.
- ممکن است لازم باشد چندین بار در طول یک یا دو هفته میوهها را از یک درخت بچینید (همه میوه ها را یکباره نچینید) تا همه میوه ها را در مرحله بلوغ مناسب به دست آورید.
- وب سایت UMN Minnesota Hardy را بررسی کنید تا ببینید نوع سیب شما معمولاً در چه زمانی از فصل می رسد.
نحوه چیدن سیب
- میوه را به آرامی در کف دست خود بگیرید، سپس بلند کنید و با یک حرکت بچرخانید.
- یا از یک دست برای گرفتن خار باردهی کوتاه و ضخیم که سیب را بیرون می آورد و با دست دیگر میوه را بلند کرده و بچرخانید.
- از کشیدن یا کندن میوه خودداری کنید زیرا می توانید خار را بیرون بیاورید و جوانه های گل سال بعد را با خود ببرید.
نگهداری سیب
- دمای بالاتر همیشه عمر نگهداری سیب را کوتاه می کند.
- سیب هایی که در دمای 33 درجه فارنهایت نگهداری می شوند ممکن است 10 برابر بیشتر از سیب های ذخیره شده در دمای اتاق دوام بیاورند.
- رطوبت بالا به کاهش چروک شدن سیب در انبار کمک می کند.
- اگر رطوبت محیط نگهداری کم باشد، مانند اکثر یخچال ها، میوه ها باید در یک کیسه پلاستیکی سوراخ دار یا ظرفی با پوشش آزاد نگهداری شوند.
- اگرچه سیب ها در یک کاسه میوه نمایش داده می شوند، اما چنین شرایطی عمر مفید آنها را به طور چشمگیری کاهش میدهد.
سیب ها تحت تاثیر انجماد به چه صورت در میایند؟
- میوه سیب در حدود منفی 4 درجه تا منفی 3.5 درجه سانتیگراد شروع به یخ زدن می کند، اما سیب ها باید سالم باشند، مشروط بر اینکه دما خیلی کمتر از منفی 4 سانتیگراد نباشد.
- هر چه سیب ها مدت طولانی تری در معرض دمای زیر منفی 4 درجه سانتیگراد قرار بگیرند، احتمال آسیب دیدن آنها بیشتر می شود.
- سیب های یخ زده را نباید تا زمان آب شدن میوه چید، زیرا میوه های یخ زده کبود می شوند و قابل استفاده نیستند.
- پس از یخ زدن، سیب ها را روی درخت بگذارید و تا ظهر صبر کنید تا آب شوند.
- سیب های دیربازده مانند U of M's SnowSweet® و Haralson بیشتر در معرض خطر یخ زدگی هستند زیرا احتمال بیشتری وجود دارد که هنگام یخ زدگی همچنان روی درختان باشند.
هرس و تربیت درختان سیب
دستورالعمل های کلی هرس
- شاخه های بیمار، شکسته یا مرده را بردارید
- شاخه هایی که به سمت پایین در حال رشد هستند را بردارید
- اگر دو اندام متقاطع، در هم پیچیده یا به شکل دیگری در حال رقابت هستند، یکی از آنها را به طور کامل از پایه آن جدا کنید.
- هر اندامی را که در امتداد تنه قطری بزرگتر از تنه دارند بردارید
- مکنده هایی که از ریشه بالا می آیند یا پایین تنه هستند را بردارید
- شاخه های قوی عمودی را که به آنها جوانه های آبی می گویند حذف کنید
- برش های هرس را نزدیک به یقه شاخه در پایه اندام ایجاد کنید
- برای اندام های بزرگتر، برش را از قسمت زیرین اندام شروع کنید تا از پاره شدن پوست جلوگیری کنید
- ابتدا اندام های بزرگ را بردارید و از بالای درخت شروع کنید
- برش های "نازک" کل شاخه های یقه شاخه را حذف می کند و معمولاً نوع برش توصیه شده است
- سرشاخه زنی تنها بخشی از شاخه را حذف میکنند و رشد گیاهی را در زیر شاخه تشویق میکنند و چندان رایج نیستند.
- تصمیم بگیرید که کدام شاخه رهبر است یا خواهد بود
- سپس بر اساس موقعیت شاخه در اطراف تنه تصمیم بگیرید که کدام شاخه ها را ذخیره کنید
- در این مرحله، هرس چند شاخه بزرگ در سال اول باعث باز شدن درخت، افزایش نور و جریان هوا می شود.
- زیاد هرس نکنید وگرنه درخت تمام انرژی خود را صرف ساختن شاخه های جدید می کند نه میوه!
- در طول سال 2، چند تصمیم دیگر در مورد محل ماندن شاخه ها بگیرید و تعدادی دیگر را حذف کنید
- دستورالعمل های کلی هرس را برای هرس کردن شاخه های بیمار یا شکسته دنبال کنید
تربیت درختان جوان
- پرورش شاخه ها با زاویه حدود 60 درجه نسبت به ساقه اصلی، تولید برگ ها و رشد شاخه های جدید را کند می کند و باعث باردهی می شود.
- هر چه یک شاخه عمودی تر باشد، با شدت بیشتری رشد می کند و تمایل به تولید میوه کمتری دارد.
- شاخه هایی که زوایای فاق نسبتاً وسیعی دارند نیز قوی تر بوده و وزن محصول را بهتر تحمل می کنند.
- شاخه هایی که بیشتر به صورت عمودی رشد می کنند اغلب در زیر وزن میوه از درخت جدا می شوند.
- شاخه ای را طوری تربیت نکنید که واقعاً افقی باشد یا به سمت پایین رشد کند. همچنان باید کم و بیش رو به بالا رشد کند.
- برای تربیت شاخه های جدید کمتر از شش اینچ از گیره لباس چوبی فنری استفاده کنید.
- گیره لباس را روی لیدر ببندید و شاخه انعطاف پذیر را بین انتهای دیگر گیره لباس قرار دهید.
- گیره لباس را به سمت بالا یا پایین لیدر حرکت دهید تا زمانی که عکس جوان در زاویه مناسب باشد.
- همیشه در پایان فصل رشد به عقب برگردید و پخش کننده ها را بردارید.
مدیریت آفات و بیماری ها
حشرات
- خرچنگ سیب می تواند مخرب ترین از همه حشراتی باشد که به سیب ها حمله می کنند.
- پروانه کادلینگ نیز آفت رایج سیب های مینه سوتا است که لاروها قبل از خروج از میوه از دانه های در حال رشد داخل سیب تغذیه می کنند.
- Plum curculio نوعی شپشک (سوسک کوچک با پوزه مشخص) است که روی میوه های در حال رشد تخم می گذارد و لاروها برای تغذیه در داخل میوه حفر می کنند.
- سوسک قهوه ای و سبز ژاپنی درخشان را می توان یافت که به صورت دسته ای از شاخ و برگ و میوه هایی که قبلا آسیب دیده تغذیه می کند.
- کورکولیوی سیب
-
علت گاه به گاه "کرم" و افتادن میوه.
-
این یک گونه از سرخرطومی است. بزرگسالان پوزه مشخصی دارند و به رنگ قرمز تا قهوه ای هستند.
-
بزرگسالان مدت کوتاهی پس از افتادن گلبرگ ها در داخل سیب های در حال رشد تخم می گذارند که باعث ایجاد زخم روی پوست سیب می شود. اگر درختان را برای کورکولیو آلو درمان می کنید، کورکولیوی سیب نیز ممکن است کنترل شود.
-
لاروها برای تغذیه از دانه های در حال رشد به داخل میوه فرو می روند و باعث پوسیدگی سیب و افتادن آن از درخت می شوند.
-
بزرگسالان در مناطق سرپناه منتظر زمستان هستند.
-
حذف میوه های ریخته شده به کاهش جمعیت سال آینده کمک می کند.
-
سمپاشی برای کورکولیو آلو مدت کوتاهی پس از ریزش گلبرگ نیز باعث مدیریت کورکولیوی سیب می شود.
بیماری ها
- ساده ترین راه برای پیشگیری از این بیماری ها کاشت واریته های مقاوم است.
- اگر واریته های حساس را بکارید، راه هایی برای پیشگیری و مدیریت عفونت وجود دارد.
- اطراف درختان سیب را در طول سال تمیز و عاری از زباله، میوه و برگ های افتاده، شاخه های هرس شده و علف های هرز نگه دارید.
دلمه سیب
- اولین نشانههای این بیماری را اغلب میتوان در سطح زیرین برگها هنگام بیرون آمدن از جوانهها در بهار مشاهده کرد.
- هاگ های دلمه سیب در هوا دمیده شده و روی سطح زیرین برگ ها فرود می آیند.
- همانطور که برگها به رشد خود ادامه می دهند، هر دو سطح و میوه ممکن است آلوده شوند.
- نشانه هایی که باید روی برگ ها جستجو کنید دایره های مخملی، قهوه ای و کوچک است.
- با شروع عفونت، این ضایعات با هم شروع به رشد می کنند و سطح برگ ها و میوه ها منحرف می شوند.
آتشک
- گونه های مقاوم به سوختگی را بکارید.
- درختان را در محلی بکارید که زهکشی مناسبی داشته باشد و دارای آفتاب کامل و گردش هوای فراوان باشد.
- اطراف درخت را بسیار تمیز و عاری از میوه ها و شاخ و برگ های ریخته شده، بقایای هرس و علف های هرز نگه دارید.
- شاخه های آلوده را حداقل 6 اینچ پشت ناحیه قهوه ای شدن شاخه هرس کنید.
- پس از هر برش، هرس ها را در محلول سفید کننده رقیق ضد عفونی کنید تا عفونت را با هرس خود پخش نکنید.
- اگر شاخه ها دارای ضایعات آتشک هستند، آن ها را به خوبی در پشت ناحیه آلوده هرس کنید. این ممکن است ظاهر درخت شما را تحت تاثیر قرار دهد، اما به طور بالقوه زندگی درخت شما را نجات خواهد داد.
- تا زمانی که درخت جوان است (تا 3 سال) از هرس سخت خودداری کنید و کودهای نیتروژن را محدود کنید که هر دو باعث رشد بیش از حد می شوند.
حیات وحش
-
حفاظ های پلاستیکی درختان یا قفس های پارچه ای سخت افزاری را به عمق دو اینچ در خاک فشار دهید.
-
حفاظ های مارپیچ پلاستیکی را به صورت دوره ای شل کنید تا به درخت اجازه انبساط داده شود و از تجمع رطوبت در اطراف تنه جلوگیری شود.
-
هنگامی که درخت دارای پوست بالغ خشن و پوسته پوسته شد، جویدن حیوانات به آن آسیبی نمی رساند، بنابراین می توان حفاظ درخت را برداشت.
- برای جلوگیری از آسیب، به خصوص در فصل زمستان، دور درخت را حصار بکشید.
- حصار را به اندازه کافی بلند کنید تا گوزن نتواند به بالای آن برسد و شاخه ها را نیش بزند.
- اگر تعداد زیادی درخت و جمعیت قابل توجه آهو دارید، عاقلانه است که کل کاشت خود را حصار بکشید.
آسیب های فصلی
خسارت زمستانی
- این ماده سفید نور خورشید را از تنه منعکس می کند، که به جلوگیری از گرم شدن تنه در یک روز سرد و آفتابی زمستانی کمک می کند.
- پس از ضخیم شدن و پوسته پوسته شدن پوست، پس از حدود 6 تا 8 سال، حفاظ درختان را می توان جدا کرد.
- در این فاصله، حفاظ را به صورت دوره ای شل کنید تا درخت منبسط شود.
- یک تمرین خوب این است که حفاظ درخت را برای فصل رشد بردارید و در پاییز دوباره بپوشید.
خسارت تگرگ
- در بسیاری از موارد آسیب به خود درخت بسیار کم است و درخت معمولاً می تواند بهبود یابد.
- درخت را از نظر هر ناحیه آسیب دیده که شروع به تغییر رنگ یا گسترش می کند نظارت کنید.
- تگرگ ممکن است باعث ایجاد شکاف در پوست شاخه ها و شاخه ها شود و درخت را مستعد ابتلا به بیماری ها کند.
- شاخه های آسیب دیده را فوراً هرس کنید.
- درخت تگرگ آسیب دیده را کود ندهید. این امر منجر به رشد بیش از حد رویشی و افزایش خطر ابتلا به بیماری ها می شود.
- میوه های آسیب دیده یا خرد شده را بردارید زیرا زخم های باز می توانند حشرات را جذب کرده و احتمال عفونت بیماری را افزایش دهند.
- اگر میوه فرورفته باشد، باید خوب باشد، و ارزش نگهداری روی درخت را دارد. ممکن است منجر به کبودی شود که می تواند قبل از خوردن غذا بریده شود.
آفتاب سوختگی و نکروز آفتاب سوختگی